skip to Main Content
Medicalinfo - Egészség, életmód cikkek
Gyógytorna

A gyógytornával szemben miért van ellenállás sok emberben?

Mit jelent az Ön számára a gyógytorna? Nem is sejtjük, hogy mennyi negatív sztereotípia kering a köztudatban a gyógytornával kapcsolatosan. Sajnos sokan a nénik, bácsik tornájával azonosítják a gyógytornát, ami unalmas, nem megterhelő és „égő”, azaz nem túl trendi mozgásforma.

Ezzel szemben a gyógytornászok szaktudása kiterjed az újszülöttek, csecsemők fejlesztésére, a fejlődési rendellenességgel született gyerekek kezelésére is. Ahogy idősebbek leszünk, más típusú sérüléseink szorulnak kezelésre: iskolás korban jellemzőek a csonttörések, gerincferdülés, hanyagtartás, melyek korai kezelése nagymértékben növelheti a későbbi életminőséget.
Nem szabad elfelejteni a traumás sérüléseket, melynél a terápia sokszor a teljes kiszolgáltatottsággal indul és a teljes értékű életbe való visszatéréssel végződik. Fontos megemlítenünk a sportsérülések és a porckorongsérv kezelését is.
A „nénik, bácsik” tornáztatása valójában nagyon komoly feladat, hiszen idősebb korban egy egyszerű elesés combnyaktöréssel végződhet. Valamint ebben a korosztályban gyakori a csípő illetve térdprotézist követő rehabilitáció.

lapockatáji fájdalom

Egyéni Gyógytorna vizsgálattal

Előzze meg és kezeltesse a mozgásszervi panaszait szakemberekkel. Hatékony, modern szakterápiás kezelések!

Be kell látnunk, hogy minden korosztálynak megvan a maga speciális sérülése, ami sokszor rajtunk kívül álló okok miatt következik be. Mindannyian kerülhetünk kórházba, fájhat a derekunk, elszakadhatunk a keresztszalagunk kosárlabdázás közben és még sorolhatnám. Gyógyulásunk során az egyik állomás mindig a tornaterem, ahol a gyógytornászokkal kell együtt dolgozni, edzeni az épp aktuálisan érintett régiót. Torna során különböző eszközökkel (Fizio Ball, Dynair párna stb). tesszük érdekesebbé, izgalmasabbá a gyakorlatokat. Remélem sokan megtapasztalták már a gyógytorna pozitív hatását, a torna közben jellemző könnyed, jó hangulatot. Akinek még nem volt ebben része, ajánlom, tegyen egy próbát.
Nem fog csalódni :-)
!

This Post Has 0 Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top