skip to Main Content
Medicalinfo - Egészség, életmód cikkek
Fanni Gerincferdülés

Fanni története – Gerincferdülés gyógyulás – kezelése

schrothFanni, 16 éves – gerincferdülés gyógyulás

Magas, vékony, gyenge izomzatú tanuló volt, aki 35 fokos főgörbületű, több irányban erősen deformált gerincferdüléssel érkezett. A kezelőorvos gyógytornát és fűzőkezelést rendelt el.

lapockatáji fájdalom

Egyéni Gyógytorna vizsgálattal

Előzze meg és kezeltesse a mozgásszervi panaszait szakemberekkel. Hatékony, modern szakterápiás kezelések!

Miután Fanni kamasz korban volt, zavarta, hogy esztétikailag is látszott rajta a gerincferdülés. Ezért kifejezetten motivált volt a változás elérésében. Nem kellett különösebben győzködni a gyógytorna, a Schroth torna végzésének fontosságáról.

Az első hetekben heti háromszor fél órás Schorth szerinti terápiát végeztünk a rossz terhelhetőség és tanulási folyamat nehézsége miatt, valamit a fűzőhöz való hozzászokást és annak használatát helyeztük előtérbe. Későbbiekben a rendszeres fűzőhasználat mellett a heti kétszer egy órás Schroth torna lett a közös konszenzus.

A lelkiismeretes fűzőviselés és következetes, kitartó, mindennapi otthoni gyakorlások eredményeként a következő negyedéves kontrollon 12 fokos javulás volt tapasztalható a főgörbületen.

Látványosan javultak a gerinc kondíciói is, a lány testtartása is teljesen átalakult és izomzata is hozzáerősödött a megfelelő tartás kivitelezéséhez. A fél éves kontroll kicsit kevesebb, de javuló tendenciát mutatott. Két évvel később a fűző szakaszos elhagyása is lehetővé vált, de a tornákat egyénileg otthon tovább végezte naponta. 20 fok körüli főgörbületnél kezdett stagnálni a javulás, mely fűző nélkül, csak torna mellett stabil maradt.

 

Mi a Schroth terápia lényege?

Schroth terápia lényege, hogy elérjük a gerinc aktív nyújtását, majd háromdimenziós légzéssel a törzset eredeti helyzetébe állítjuk. Ebben a testhelyzetben végzünk izomerősítő és nyújtó gyakorlatokat.

A Schroth terápia elemei

– Egyéni korrekciók tanítása
– Tartási kontroll
– Légzésterápia
– Testtudatfejlesztés
– Önkorrekció, önkontroll tanítása
– Mindennapi aktivitások progressziómegelőző
irányának tanítása
– Korzett kezelés – hozzászoktatás, leszoktatás

Milyen korosztálynak nyújt segítséget a Schroth terápia?

A Schroth terápia segítségével a csontosodás beállta előtt esztétikai változást lehet elérni a gerincferdüléses betegek esetében.

A kor előrehaladtával a terápia célja a gerinc elváltozásából eredő tünetek csökkentése, amivel komoly életminőség javulást lehet elérni.

This Post Has 0 Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top