Skip to content
Medicalinfo - Egészség, életmód cikkek
Stressz

Hogyan hat a szívre a stresszes munka?

stresszA stressz hatásairól egyre többet hallunk, s talán már magunk is éreztük enyhébb formában. Vegyük komolyan! A megerőltető, stresszes munka károsan hathat a szívünk egészségére – derült ki egy új tanulmányból.

Azok az emberek, akik rendkívül megerőltető munkát végeznek, ugyanakkor nem hozhatnak önálló döntéseket munkahelyükön, a szívbetegség nagyobb kockázatának vannak kitéve. A University College London kutatói az életmód, a kor, a nem és a társadalmi-gazdasági státusz figyelembevétele mellett ugyanis kimutatták, hogy ezek az alkalmazottak a szívroham 23 százalékkal magasabb kockázatának vannak kitéve, mint azok, akiknél a munkával összefüggő stressz alacsonyabb szintjét lehet kimutatni.

lapockatáji fájdalom

Egyéni Gyógytorna vizsgálattal

Előzze meg és kezeltesse a mozgásszervi panaszait szakemberekkel. Hatékony, modern szakterápiás kezelések!

Jelentős a hatás

A kutatók Mika Kivimaki vezetésével közel 200 ezer szívbetegség kórelőzménnyel nem rendelkező dolgozó munkavégzéssel összefüggő megterhelését vizsgálták Belgiumban, Dániában, Finnországban, Franciaországban, Hollandiában, Svédországban és Nagy-Britanniában 1985 és 2006 között. A résztvevőket kérdőív segítségével kérdezték ki a munkahelyi követelményekről, a munkateherről, a rájuk nehezedő időkényszerről, továbbá a döntési szabadságról.

Az eredmények alapján Kivimaki azt állítja, amennyiben a stressz és a koszorúér-betegséggel kapcsolatos események ok-okozati összefüggésben állnak, a munkahelyi terhelés ezen események jelentős hányadáért felelős. A munkahelyi stressz csökkentésével tehát a betegség gyakoriságát is csökkenteni lehet.

A többi kockázati tényezőt is figyelembe kell venni

Dr. Kenneth Ong, a New York-i Brooklyn Kórház Központ kardiológusa azonban nem látja bizonyítottnak, hogy a szorongással teli munkanap növelné a szív-érrendszeri kockázatot. A szakértő szerint bár a legújabb elemzés alaposnak tűnik, továbbra is maradtak megválaszolatlan kérdések, például hogy a stressz-behatás időtartama, a foglalkozás típusa, vagy a munkahelyen töltött idő is tényezőnek számít-e. Ong a londoni kutatókkal ellentétben azt állítja, hogy a munkahelyi stressz a szívbetegségre gyakorolt hatása eltörpül a hagyományos kockázati tényezők, vagyis a dohányzás, az elhízás és a mozgáshiány mellett. A tanulmány a Lancet szeptemberi számában jelent meg. (Forrás: Medipress)

Hogyan működik a rendelői gyógytorna és hol lehet igénybe venni?

Abban az esetben, ha a beteg járóképes, választhatja a rendelői gyógytornát és a házi gyógytornát is.

Szaketerápiás és / vagy eszköz igény esetén (pl. SchrothMcKenzieDorn terápia stb.) szakemberek, eszközök rendelőnkben állnak rendelkezésre. Járóképes beteg esetén sport- és baleseti rehabilitációs gyógytorna rendelőnkben is előrhető, nem csak házi ellátásban. Rendelői gyógytorna esetén a kezelést mozgásszervi állapotfelmérés előzi meg, ami a gyógytornával együtt (is) megvalósítható.

Otthoni keretek között hatékony a műtét előtti, utáni és egyéb célú rehabilitációs, állapotfenntartó, erősítő, tartásjavító torna.

Helyszín: Arthuman Központ, 1122 Budapest, Alkotás út 15.

Időpont foglaláshttps://arthuman.vibrohome.hu/
Tel: 06-30-190-7315

Árak és finanszírozás

Házi gyógytorna árakat erre a linkre kattintva tudja megtekinteni, a rendelői gyógytorna árakat pedig itt találja. SZÉP kártyával szabadidős keretösszegből fizethető a szolgáltatás, illetve önkéntes egészségpénztárnál is elszámolható szolgáltatásunk számlája.

Jelentkezés gyógytornára

Tel: 06-30-190-7315
Email: arthuman@arthuman.hu 
Időpont foglaláshttps://arthuman.vibrohome.hu/

Blogolás egészség, betegség, megelőzés és életmód témában.

This Post Has 0 Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Back To Top