Skip to content
Medicalinfo - Egészség, életmód cikkek
ülő életmód

Megnöveli a vesebetegségek kialakulási esélyeit az ülő életmód!

ülő életmódAz ülő életmódról, annak hatásairól annyit hallunk, hogy sokan úgy érzik, már a csapból is ez folyik. Ugyanakkor nem lehet eleget hangsúlyozni a kedvezőtlen élettani hatásokat, amik nem csak testtartásunkra terjednek ki. A döntően ülő életmódot folytatók körében sokkal gyakrabban fordulnak elő a különböző vesebetegségek is– derült ki egy új kutatásból.

A tudósok összesen 5600, 40 és 75 év közötti önkéntest osztályoztak a naponta ülve töltött órák számának és a rendszeres testmozgás mennyiségének és intenzitásának függvényében. A naponta kevesebb, mint három órát ülő nők krónikus vesebetegségekre való hajlama 30 százalékkal alacsonyabb volt, mint azoké, akik több mint nyolc órát töltöttek ülőhelyzetben. Férfiaknál 15 százalékkal volt kisebb az esélye a vesebetegségek kialakulásának a három óránál kevesebbet ülők esetében, a nyolc óránál többet ülőkhöz képest.

lapockatáji fájdalom

Egyéni Gyógytorna vizsgálattal

Előzze meg és kezeltesse a mozgásszervi panaszait szakemberekkel. Hatékony, modern szakterápiás kezelések!

A nők esetében nem számított a mozgás

A kutatásból kiderült továbbá, hogy az ülő életmódot folytató, de rendszeres testmozgást végző (például napi 30 perc séta) férfiaknál 30 százalékkal alacsonyabb a vesebetegségek kialakulási aránya a sokat ücsörgő, de inaktív férfiakhoz képest. Nők esetében a rendszeres testmozgás nem volt hatással a vesebetegségek kialakulási esélyeire.

Már az is elég, ha kevesebb időt töltünk ülő helyzetben

„Egyelőre nem tudjuk pontosan, miként hat közvetlenül az ülő életmód és a fizikai aktivitás a vese állapotára, de az régóta ismeretes, hogy a rendszeres testmozgás és az ülő életmód elhagyása jótékony hatással van a vérnyomás- és koleszterin-értékekre, a vércukorszintre, az anyagcserére és az erek állapotára” – mondta Dr. Thomas Yates az angol Leicester Egyetem kutatója. „Bár számos kutatás bizonyítja, hogy az életmódbeli tényezők és a krónikus vesebetegségek kialakulása között jelentős kapcsolat van, a mostani tanulmány az első, amelyből világosan kiderül, hogy már az is elég a rizikófaktor csökkentéséhez, ha kevesebb időt töltünk ülőhelyzetben.”

Bár a vizsgálatok során egyértelmű kapcsolat mutatkozott az ülő életmód, valamint a krónikus vesebetegségek kialakulása között, ok-okozati összefüggéseket nem sikerült megállapítani. A kutatás részletes leírása az American Journal of Kidney Diseases című szaklap októberi számában olvasható. (Forrás: Medipress)

Fizikoterápiás kezeléseink

Lágylézer kezelés (Soft lézer)

Ultrahangterápia

Elektroterápia, TENS 

Hogyan működik a rendelői gyógytorna és hol lehet igénybe venni?

Abban az esetben, ha a beteg járóképes, választhatja a rendelői gyógytornát és a házi gyógytornát is.

Szaketerápiás és / vagy eszköz igény esetén (pl. SchrothMcKenzieDorn terápia stb.) szakemberek, eszközök rendelőnkben állnak rendelkezésre. Járóképes beteg esetén sport- és baleseti rehabilitációs gyógytorna rendelőnkben is előrhető, nem csak házi ellátásban. Rendelői gyógytorna esetén a kezelést mozgásszervi állapotfelmérés előzi meg, ami a gyógytornával együtt (is) megvalósítható.

Otthoni keretek között hatékony a műtét előtti, utáni és egyéb célú rehabilitációs, állapotfenntartó, erősítő, tartásjavító torna.

Helyszín: Arthuman Központ, 1122 Budapest, Alkotás út 15.

Időpont foglaláshttps://arthuman.vibrohome.hu/
Tel: 06-30-190-7315

Árak és finanszírozás

Házi gyógytorna árakat erre a linkre kattintva tudja megtekinteni, a rendelői gyógytorna árakat pedig itt találja. SZÉP kártyával szabadidős keretösszegből fizethető a szolgáltatás, illetve önkéntes egészségpénztárnál is elszámolható szolgáltatásunk számlája.

Jelentkezés gyógytornára

Tel: 06-30-190-7315
Email: arthuman@arthuman.hu 
Időpont foglaláshttps://arthuman.vibrohome.hu/

Otthoni megoldások – gerinctorna ajánló

Egyéni gyógytorna anélkül, hogy rendelőnkbe kellene jönnie: https://www.gerincgyogyitas.hu/online-gyogytorna-vizsgalat-kezeles/

Gerinctorna videók, DVD-k, gyakorlatok: https://onlinegyogytorna.com/termekkategoria/otthoni-gerinctorna/

Étrendkiegészítők: https://onlinegyogytorna.com/termekkategoria/etrendkiegeszito

Blogolás egészség, betegség, megelőzés és életmód témában.

This Post Has 0 Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Back To Top