skip to Main Content
Medicalinfo - Egészség, életmód cikkek
Gerincferdülés Kezelése

Rebeka története – gerincferdülés / scoliosis kezelése

Rebeka, 11 éves tanuló – gerincferdülés / scoliosis kezelése – eset leírás

scoliosis

lapockatáji fájdalom

Egyéni Gyógytorna vizsgálattal

Előzze meg és kezeltesse a mozgásszervi panaszait szakemberekkel. Hatékony, modern szakterápiás kezelések!

Kislányommal 10 éves korában mentünk először a kirendelt SZTK rendelő ortopédiai rendelésére, mert az iskolaorvos beutalt bennünket rossz tartás miatt.

Úszást írtak elő, 2 évig úsztunk heti 2 alkalommal. 12 éves korában azt vettem észre, hogy 3 hónap alatt, nagyon gyorsan, közel 10-12 cm -t nőtt. Minden kicsi lett rá hirtelen, de ami a legfontosabb hogy én mint anya láttam hogy a tartása nagyon sokat romlott. Megijedtem és azt gondoltam, most tennem kell valamit, mert az úszás nem javított semmit a helyzeten. Elkeztem utánaolvasni a dolognak, és rátaláltam a Schroth-tornára, ami kifejezettem a gerincferdülés kezelésre alkalmas, leghatékonyabb gyógytorna.

Az ARTHUMAN gyógytorna központba telefonáltam és Kiss Tündéhez kértem egy időpontot állapotfelmérésre, addigra készült a Rebeka gerincéről egy kétírányú álló röntgen is.

Tünde a gyógytornász, az állapotfelmérésen, azonnali gyógytornát javasolt, napi rendszerességgel. A javaslatára megvásároltunk otthonra minden kelléket, bordásfal, gumiszalag, gumi labda. A gerinc röntgen, fokozott háti kyphosis, 30 coob fokos görbületet, 7 fokos oldalirányú görbületet mutatott ki, a nyaki görbület is látszott. 2017 február hónapjától kezdve, jártunk rendszeresen Kiss Tünde gyógytornászhoz, aki segítségével, megtanultunk a feladatokat otthon, önállóan is végezni. Nagyon komolyan vettem ezt a feladatot, így minden nap 50 perc tornát végeztünk. Nem mondom, hogy ez ilyen egyszerű, mint ahogy itt most leírom, mert nagyon nehéz volt minden egyes nap rávenni arra a lányomat, hogy igenis tornázni kell, mert ez fog segíteni. Gyenge izomzata volt, a hirtelen és gyors növekedést nem tudta követni a gerince, így ő is megértette, hogy erősíteni kell, de nem mindegy, hogy milyen gyakorlatokkal történik mindez.

2017. nyarán láttam először, hogy sokat erősödött a karja, háta és képes magát egyenesen tartani.

Idén 2018 február végén eljött a konroll röntgen ideje, nagyon izgultunk, hisz az múlott a vizsgálat eredményén, hogy lányomnak kell e korzettet viselnie vagy továbbra is elég  a rendszeres Schroth- torna. Az eredmény nagyon jó lett. Az oldalirányú görbület megszűnt és a nyaki görbület is sokat mérséklődött. A háti púp görbülete a 30 coob fokról 10 coob fokra csökkent. Nagy az öröm, hisz a kitartó munkának meg lett az eredménye gyógytornászunk, Kiss Tünde segítségével.

Beteg: Körmendi Rebeka

Édesanyja: Körmendi Krisztina

This Post Has 0 Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top