Skip to content
Medicalinfo - Egészség, életmód cikkek
Hűtő Takarítás

6 feladat a konyhánkban vírus idején

hűtő takarításA precízek, tisztaságmániások vírus idején előnyben vannak, míg a halogatókat a feladatok nagy kihívás elé állíthatják!

Sokan mindent maximálisan rendszerezve és patikatisztán tartanak a konyhában, a kamrában, míg mások jó, ha évente egyszer elvégzik a szokásos selejtezési feladatokat. Karanténveszély idején sajnos más a helyzet, a prioritások is átalakulnak. Nemcsak hasznos, de szükségszerű is a rend és a fegyelem a konyhában, a tisztaság pedig éppúgy.

lapockatáji fájdalom

Egyéni Gyógytorna vizsgálattal

Előzze meg és kezeltesse a mozgásszervi panaszait szakemberekkel. Hatékony, modern szakterápiás kezelések!

1. Legyünk türelmesek! Nem kell valamennyi feladatot 1 nap alatt elvégezni. Bontsuk szét a feladatokat jól határolható részfeladatokra és eszerint haladjunk. Vonjuk be a munkába a családtagokat is, mégha kicsit nehezen is fogadják a felkérést, legalábbis az elején!

2. Takarítás közben szelektáljunk is! Dobjunk mindent a szemétbe, aminek lejárt a szavatossági ideje. A hamarosan lejárókat pedig különítsük el és használjuk fel a következő néhány nap menüjének elkészítése során.

3. Rendszerezzünk is! Használjuk fel a lehetőséget és a visszapakolás alkalmával rendszerezzük is az élelmiszereket. Amennyiben van rá lehetőségünk, használhatunk ételtároló dobozokat is, amikben csoportosítva és jól láthatóan tudjuk tárolni a tartós élelmiszereket.

4. Takarítsuk ki a hűtőnket is! Nem mindenkinek kedvenc feladat, de muszáj túlesni rajta. Nem csak tiszta lesz a hűtőnk, de a használhatatlan élelmiszereket is kiselejtezzük közben. Pakoláskor figyeljünk arra, melyik polcon van a legalacsonyabb hőmérséklet. Ide kerüljenek a nyers húsok, tejtermékek.

5. Fagyasztószekrényt üzemeljük be! Bizony erre is szükség lehet, ha gondoskodni szeretnénk megfelelő mennyiségű élelmiszerről otthonunkban. Alapos tisztítás után vegyük sorra, mink van, és mérjük fel alaposan, mennyi hely áll rendelkezésünkre, és nagyjából mire lesz szükségünk.

6. Jegyzeteljünk! Szükségünk van listák készítésére, akár a feladatok, akár a bevásárlás, menü összeállítás szempontjából. Akár még recepteket is gyűjthetünk, rendszerezhetünk magunknak.

 

Blogolás egészség, betegség, megelőzés és életmód témában.

This Post Has 0 Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Back To Top