
Fűszeres sült cékla – egészséges köret sültek mellé
HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE
- 5 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál méz
- 1 evőkanál oregánó
- fél citrom leve
- színes bors
- só
Előkészítési idő: 15 perc Elkészítési idő: 45 perc
Elkészítés
A céklát mosd meg jó alaposan, és a nagyságától függően vágd kettő vagy négy részre. Helyezd a darabkákat egy jénai tálba egymás mellé, majd ízlés szerint szórd meg oregánóval, színes borssal és kevés sóval. A citromlevet, a mézet és az olívaolajat jól keverd össze, majd kanalazd a céklák tetejére.
Fedd le alufóliával, és előmelegített sütőben 180 fokon süsd meg 45-50 perc alatt. Mielőtt kivennéd, nézd meg, hogy elég puha-e. Amint tudod, pucold meg. Tálaláskor locsold meg a maradék ízesített olívaolajjal. Melegen és hidegen is kitűnő.
Mennyi és mekkora céklához készül az öntet?
(A cékla mennyisége lemaradt.)