skip to Main Content
Medicalinfo - Egészség, életmód cikkek

Fűszeres sült cékla – egészséges köret sültek mellé

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE

  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál oregánó
  • fél citrom leve
  • színes bors

Előkészítési idő: 15 perc              Elkészítési idő: 45 perc

Elkészítés

A céklát mosd meg jó alaposan, és a nagyságától függően vágd kettő vagy négy részre. Helyezd a darabkákat egy jénai tálba egymás mellé, majd ízlés szerint szórd meg oregánóval, színes borssal és kevés sóval. A citromlevet, a mézet és az olívaolajat jól keverd össze, majd kanalazd a céklák tetejére.

Fedd le alufóliával, és előmelegített sütőben 180 fokon süsd meg 45-50 perc alatt. Mielőtt kivennéd, nézd meg, hogy elég puha-e. Amint tudod, pucold meg. Tálaláskor locsold meg a maradék ízesített olívaolajjal. Melegen és hidegen is kitűnő.

Érsek Ildikó

Blogolás egészség, betegség, megelőzés és életmód témában.

Ehhez a bejegyzéshez 0 hozzászólás érkezett

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top
OTTHONI GERINCTORNA
Nézze meg a választékot!