skip to Main Content
Medicalinfo - Egészség, életmód cikkek
Húsvéti Kalács

Húsvéti kalács

HOZZÁVALÓK

  • 2,5 dkg éleszt
  • 2 tk cukor
  • 1 tk finomliszt
  • 1 dl mleg tej
  • 700 gramm finomliszt
  • 1 tojás
  • 6 ek kristálycukor
  • 1 csapott mokkáskanál só
  • 7,5 dkg enyhén olvasztott vaj
  • 3 dl tej

Előkészítési idő: 10 perc              Elkészítési idő: 150 perc

Elkészítés

Először felfuttatjuk az élesztőt az 1. blokkban szereplő hozzávalók felhasználásával.

lapockatáji fájdalom

Egyéni Gyógytorna vizsgálattal

Előzze meg és kezeltesse a mozgásszervi panaszait szakemberekkel. Hatékony, modern szakterápiás kezelések!

A többi hozzávalóból elkészítjük a tésztát. A keverék akkor jó, ha leválik az edény faláról.

Lisztezett tálba tesszük, letakarva meleg helyen egy órát keleszteni kell.

Majd 3 felé kell szedjük a tésztát, külön is belisztezzük a részeket, amikből 3 hengert készítünk.
Nagy, kivajazott, lapos tepsiben összefonjuk a hengereket, majd 2 tojás sárgájával megkenjük.
Meg fél órát kell így keleszteni.

Kb 180 fokon kb 35 percig kell sütni, lékeverés nélkül.

Blogolás egészség, betegség, megelőzés és életmód témában.

This Post Has 0 Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top