Skip to content
húsvéti kalács

Húsvéti kalács

HOZZÁVALÓK

  • 2,5 dkg éleszt
  • 2 tk cukor
  • 1 tk finomliszt
  • 1 dl mleg tej
  • 700 gramm finomliszt
  • 1 tojás
  • 6 ek kristálycukor
  • 1 csapott mokkáskanál só
  • 7,5 dkg enyhén olvasztott vaj
  • 3 dl tej

Előkészítési idő: 10 perc              Elkészítési idő: 150 perc

Elkészítés

Először felfuttatjuk az élesztőt az 1. blokkban szereplő hozzávalók felhasználásával.

discopathia

Egyéni Gyógytorna vizsgálattal

Előzze meg és kezeltesse a mozgásszervi panaszait szakemberekkel. Hatékony, modern szakterápiás kezelések!

A többi hozzávalóból elkészítjük a tésztát. A keverék akkor jó, ha leválik az edény faláról.

Lisztezett tálba tesszük, letakarva meleg helyen egy órát keleszteni kell.

Majd 3 felé kell szedjük a tésztát, külön is belisztezzük a részeket, amikből 3 hengert készítünk.
Nagy, kivajazott, lapos tepsiben összefonjuk a hengereket, majd 2 tojás sárgájával megkenjük.
Meg fél órát kell így keleszteni.

Kb 180 fokon kb 35 percig kell sütni, lékeverés nélkül.

Blogolás egészség, betegség, megelőzés és életmód témában.

Comments (0)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top