4 db cékla só, bors étolaj 2 tk ecetes reszelt torma
Húsvéti kalács
HOZZÁVALÓK
- 2,5 dkg éleszt
- 2 tk cukor
- 1 tk finomliszt
- 1 dl mleg tej
- 700 gramm finomliszt
- 1 tojás
- 6 ek kristálycukor
- 1 csapott mokkáskanál só
- 7,5 dkg enyhén olvasztott vaj
- 3 dl tej
Előkészítési idő: 10 perc Elkészítési idő: 150 perc
Elkészítés
Először felfuttatjuk az élesztőt az 1. blokkban szereplő hozzávalók felhasználásával.
Egyéni Gyógytorna vizsgálattal
Előzze meg és kezeltesse a mozgásszervi panaszait szakemberekkel. Hatékony, modern szakterápiás kezelések!
A többi hozzávalóból elkészítjük a tésztát. A keverék akkor jó, ha leválik az edény faláról.
Lisztezett tálba tesszük, letakarva meleg helyen egy órát keleszteni kell.
Majd 3 felé kell szedjük a tésztát, külön is belisztezzük a részeket, amikből 3 hengert készítünk.
Nagy, kivajazott, lapos tepsiben összefonjuk a hengereket, majd 2 tojás sárgájával megkenjük.
Meg fél órát kell így keleszteni.
Kb 180 fokon kb 35 percig kell sütni, lékeverés nélkül.
Comments (0)