skip to Main Content
Medicalinfo - Egészség, életmód cikkek

Miért hasznos a gerincstabilizáló torna?

A gerincstabilizáló torna speciális torna, amely a különböző gerincbetegségek megelőzésére és a már kialakultak gyógyítására szolgál.
A gerincstabilizáló tornával kezelhető gerincbetegségek közé tartoznak a derékfájás, a hátfájás és a nyakfájás.

Hogyan éri el hatását a gerincstabilizáló torna?

Segítségével optimális egyensúlyt alakíthatunk ki a csontok, az ízületek és az izmok között. Tudományos vizsgálatok bizonyítják a mély hátizomzat gerincstabilizáló szerepének fontosságát. A gerincbetegségek főként azokat a betegetek kínozzák, akiknek tartásuk nem megfelelő, izomzatuk gyenge. Ezen izmok erősítésével, megfelelő gyógytornával, rehabilitációval a későbbi panaszok megelőzhetők vagy legalább csökkenthetők.

A gerincfájdalmak kialakulásában nagy szerepe van annak, hogy a gyakran egész napos egyoldalú terhelés (akár az ülő életmód vagy sportolás) miatt megváltozik a testünket alkotó izmok helyzete. Bizonyos izmok elgyengülnek vagy megrövidülnek, mások pedig túlnyúlnak vagy túlfeszülnek, emiatt gerincünk optimális súlyvonala és súlypontja megváltozik, és rossz testtartás alakul ki. Ha a helytelen testtartás állandósul és huzamosabb ideig fennmarad, az fájdalomhoz vezethet, ami kihatással lehet közérzetünkre, teljesítőképességünkre és erőnlétünkre is.

Milyen testrészeket érint a gerincstabilizáló torna?

A gerincstabilizáló torna során az ízületek megfelelő védelmét figyelembe véve átmozgatjuk az egész gerincet, erősítjük a gyengült izmokat, nyújtjuk a bezsugorodottakat és visszaállítjuk az optimális testtartást. A torna hatására lassan csökkenthető a már kialakult fájdalom.

Hogyan tud otthon hatékony gerincstabilizáló tornát végezni?

Profin összeállított gyakorlatok segítségével.

Érsek Ildikó

Blogolás egészség, betegség, megelőzés és életmód témában.

Ehhez a bejegyzéshez 0 hozzászólás érkezett

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top
INGYENES GERINCTORNA
Töltse le most!