Skip to content
Medicalinfo - Egészség, életmód cikkek

Miért hasznos a gerincstabilizáló torna?

A gerincstabilizáló torna speciális torna, amely a különböző gerincbetegségek megelőzésére és a már kialakultak gyógyítására szolgál.
A gerincstabilizáló tornával kezelhető gerincbetegségek közé tartoznak a derékfájás, a hátfájás és a nyakfájás.

Hogyan éri el hatását a gerincstabilizáló torna?

Segítségével optimális egyensúlyt alakíthatunk ki a csontok, az ízületek és az izmok között. Tudományos vizsgálatok bizonyítják a mély hátizomzat gerincstabilizáló szerepének fontosságát. A gerincbetegségek főként azokat a betegetek kínozzák, akiknek tartásuk nem megfelelő, izomzatuk gyenge. Ezen izmok erősítésével, megfelelő gyógytornával, rehabilitációval a későbbi panaszok megelőzhetők vagy legalább csökkenthetők.

lapockatáji fájdalom

Egyéni Gyógytorna vizsgálattal

Előzze meg és kezeltesse a mozgásszervi panaszait szakemberekkel. Hatékony, modern szakterápiás kezelések!

A gerincfájdalmak kialakulásában nagy szerepe van annak, hogy a gyakran egész napos egyoldalú terhelés (akár az ülő életmód vagy sportolás) miatt megváltozik a testünket alkotó izmok helyzete. Bizonyos izmok elgyengülnek vagy megrövidülnek, mások pedig túlnyúlnak vagy túlfeszülnek, emiatt gerincünk optimális súlyvonala és súlypontja megváltozik, és rossz testtartás alakul ki. Ha a helytelen testtartás állandósul és huzamosabb ideig fennmarad, az fájdalomhoz vezethet, ami kihatással lehet közérzetünkre, teljesítőképességünkre és erőnlétünkre is.

Milyen testrészeket érint a gerincstabilizáló torna?

A gerincstabilizáló torna során az ízületek megfelelő védelmét figyelembe véve átmozgatjuk az egész gerincet, erősítjük a gyengült izmokat, nyújtjuk a bezsugorodottakat és visszaállítjuk az optimális testtartást. A torna hatására lassan csökkenthető a már kialakult fájdalom.

Hogyan tud otthon hatékony gerincstabilizáló tornát végezni?

Profin összeállított gyakorlatok segítségével.

Hogyan működik a rendelői gyógytorna és hol lehet igénybe venni?

Abban az esetben, ha a beteg járóképes, választhatja a rendelői gyógytornát és a házi gyógytornát is.

Szaketerápiás és / vagy eszköz igény esetén (pl. SchrothMcKenzieDorn terápia stb.) szakemberek, eszközök rendelőnkben állnak rendelkezésre. Járóképes beteg esetén sport- és baleseti rehabilitációs gyógytorna rendelőnkben is előrhető, nem csak házi ellátásban. Rendelői gyógytorna esetén a kezelést mozgásszervi állapotfelmérés előzi meg, ami a gyógytornával együtt (is) megvalósítható.

Otthoni keretek között hatékony a műtét előtti, utáni és egyéb célú rehabilitációs, állapotfenntartó, erősítő, tartásjavító torna.

Helyszín: Arthuman Központ, 1122 Budapest, Alkotás út 15.

Időpont foglaláshttps://arthuman.vibrohome.hu/
Tel: 06-30-190-7315

Árak és finanszírozás

Házi gyógytorna árakat erre a linkre kattintva tudja megtekinteni, a rendelői gyógytorna árakat pedig itt találja. SZÉP kártyával szabadidős keretösszegből fizethető a szolgáltatás, illetve önkéntes egészségpénztárnál is elszámolható szolgáltatásunk számlája.

Jelentkezés gyógytornára

Tel: 06-30-190-7315
Email: arthuman@arthuman.hu 
Időpont foglaláshttps://arthuman.vibrohome.hu/

Blogolás egészség, betegség, megelőzés és életmód témában.

This Post Has 0 Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Back To Top