skip to Main Content
Medicalinfo - Egészség, életmód cikkek
Hátfájás

Milyen lelki ok áll a derék és hátfájás hátterében?

hátfájásA gerincfájdalmak kezelése nagyon sokaknak azt jelenti, hogy felíratja orvosával azt a pirulát, amelyik tüneti szinten tud “kezelni”, azaz elnyomja a fájdalmat. Az idő előrehaladtával azonban sokak számára kiderül, ez csak egy átmeneti megoldás volt, ha tehát nem múlik el, sőt, már nagyon elviselhetetlen kezd lenni a fájdalom, akkor végső akár a műtét következik. És mi történik akkor, ha még így sem múlik el az elváltozás vagy esetleg idővel kiújul a fájdalom?

A legtöbb betegségnek, így a gerincfájdalmaknak szinte mindig van érzelmi, azaz lelki oka is. A tapasztalatok szerint akkor alakulnak ki, ha túl sokat vállalunk be akár szellemileg, lelkileg, akár testileg is és gerincünk nem bírja a terhelést. Testünk számára a szellemi leterheltség, stressz, szorongás is rogyasztó terhet jelenthet. Gyakran előfordul, hogy történik valami olyan az életünkben, amit, nem bírunk elviselni és kontrollálni sem.

Mit üzen a testünk a derékfájással és a hátfájással?

Ha egyszerre jön életünkbe például költözés, munkahelyváltás, családi problémák és még sok egyéb nagy változás, amiket nehéznek érzünk, mindez gerincpanaszokat okozhat azok számára, akik nem tudnak szembenézni ezekkel a terhekkel. És, mutathatja azt is, hogy az illetőnek mit kellene megtanulnia, amit eddig nem tudott.

A magyar nyelv nagyon kifejező, ismerős a gerinces, illetven a gerinctelen jelző. Gerincproblémák esetén lelki háttérként az ember őszinteségét, egyenességét kérdőjelezhetjük meg.

A lapocka fájdalma annak a jele, hogy túlságosan fel vagyunk pörögve, stresszelünk valami miatt. Ennek legjobb “gyógymódja”, ha relaxálunk, meditálunk és pihenünk. Elengedjük a stresszt okozó gondolatokat, a túlzott merevséget, görcsölést.

Hogyan működik a rendelői gyógytorna és hol lehet igénybe venni?

Abban az esetben, ha a beteg járóképes, választhatja a rendelői gyógytornát és a házi gyógytornát is.

Szaketerápiás és / vagy eszköz igény esetén (pl. SchrothMcKenzieDorn terápia stb.) szakemberek, eszközök rendelőnkben állnak rendelkezésre. Járóképes beteg esetén sport- és baleseti rehabilitációs gyógytorna rendelőnkben is előrhető, nem csak házi ellátásban. Rendelői gyógytorna esetén a kezelést mozgásszervi állapotfelmérés előzi meg, ami a gyógytornával együtt (is) megvalósítható.

Otthoni keretek között hatékony a műtét előtti, utáni és egyéb célú rehabilitációs, állapotfenntartó, erősítő, tartásjavító torna.

Helyszín: Arthuman Központ, 1122 Budapest, Alkotás út 15.

Időpont foglaláshttps://arthuman.vibrohome.hu/
Tel: 06-30-190-7315

Árak és finanszírozás

Házi gyógytorna árakat erre a linkre kattintva tudja megtekinteni, a rendelői gyógytorna árakat pedig itt találja. SZÉP kártyával szabadidős keretösszegből fizethető a szolgáltatás, illetve önkéntes egészségpénztárnál is elszámolható szolgáltatásunk számlája.

Jelentkezés gyógytornára

Tel: 06-30-190-7315
Email: arthuman@arthuman.hu 
Időpont foglaláshttps://arthuman.vibrohome.hu

Blogolás egészség, betegség, megelőzés és életmód témában.

This Post Has 0 Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Back To Top