Skip to content
Medicalinfo - Egészség, életmód cikkek
Középkorú Nő

Mire vigyázzon egy középkorú nő?

középkorú nőNe csapjuk be önmagunkat, az öregedés meglehetősen sok feszültséget okoz. Sok gondtól megkímélhetjük azonban magunkat, ha tudunk változtatni bizonyos dolgokon.Az alábbiakban felsorolunk néhány jellemző hibát, amelyeket egy középkorú nőnek el kellene kerülnie.

Nem vesszük észre, hogy szükség van a változásra

lapockatáji fájdalom

Egyéni Gyógytorna vizsgálattal

Előzze meg és kezeltesse a mozgásszervi panaszait szakemberekkel. Hatékony, modern szakterápiás kezelések!

A legnagyobb hiba, amit elkövethetünk az, hogy semmit sem teszünk. Az a hajviselet, smink vagy ruha, ami fiatalabb éveinkben nagyon jól állt nekünk, már gyakran éppen az ellenkező hatást váltja ki. A méltóságteljes öregedéshez változni és változtatni kell.

Nem költünk eleget az öltözködésre

Fiatalabb korban majdnem minden jól áll az embernek, az árleszállítások vagy a turkálók kínálata is, ám azok az idők sajnos, elmúltak. Hacsak valaki nem Madonna vagy Helen Mirren. Nekünk, többieknek egy kicsit jobban oda kell figyelnünk, mit veszünk fel.

Húszéves kori önmagunkhoz hasonlítjuk magunkat

A középkorú nők négyszer jobban gyűlölik a tükörképüket, mint a tizenéves lányok. 90 százalékuk annyira szomorú a látványtól, hogy a kutatók már nevet is adtak a bajuknak: középkorú tükörfóbiának nevezték el. Csak kevés középkorú nő néz olyan jól ki, mint fiatalabb éveiben. Ne essünk depresszióba egy-egy régi fénykép láttán. A cél az, hogy a lehetőségekhez képest legyünk csinosak – és nem utolsósorban egészségesek. Ugyanaz már nem lesz a testünk és az arcunk sem, mint hajdanán.

Nem alszunk eleget

Elmúlt már az az idő, amikor büntetlenül fent lehettünk egész éjszaka, mégis ragyogó formában mentünk másnap dolgozni. Bármennyi is a dolgunk, az alváson nem szabad spórolni. A kevés alvás nemcsak az arcunkon látszik meg, de növeli a diabétesz és más egészségi problémák kockázatát is.

Nem ügyelünk a fogainkra

Sokan a ráncaik és az őszülő hajuk miatt aggódnak, ám ne felejtsünk el néha belemosolyogni a tükörbe. A sárga fog öregít, de itt nem csak erről van szó. A fogak egészsége szoros kapcsolatban van az általános egészséggel, és a fogínybetegség a szívbetegségek nagyobb kockázatával függ össze.

Azt hisszük, hogy a frizuraviselésnek vannak „szabályai”

Nem feltétlenül kell levágatnia a haját minden ötvenévesnek, a frizura az illető magasságától, alakjától, életmódjától és hajának minőségétől függ. Idősebb korban a haj őszül, elvékonyodik és durvább szálú is lehet. Válasszunk előnyös színt és frizurát, amely azonban nagy valószínűséggel nem ugyanaz lesz, mint ami húszéves korunkban jó állt.

Nem a megfelelő sminket alkalmazzuk

A túl sok smink minden esetben öregíti az arcot. Gyakori kép a világos rózsaszín vagy bordó rúzsos nő látványa, akin kilónyi a “vakolat” és hatalmas önbizalommal viseli a vadítónak hitt sminkjét. Az évek óta használt színek és márkák valószínűleg már nem a legmegfelelőbbek a bőrünk számára. Ne rajunk fel vastag púderréteget, és a rengeteg alapozó sem fedi el a ráncainkat, sőt. Jó, ha nagyító tükröt használunk sminkeléskor, és félévente cseréljük a sminkkészletünket.

Elhagyjuk magunkat

A feladatok megszaporodásával (pl. munkahelyi, háztartási, gyermeknevelési, női stb.) valahonnét időt kell elvonni. Sok esetben a rendszeres mozgás marad el legelőször.

Krónikus diétázás

Egyetlen érett nő sem lehet annyira vékony mint egy 15 éves szupermodell. A férfiak az egészséges, domború formájú nőket kedvelik.
A zörgő csontok tapintása csöppet sem szexy. Ráadásul minél soványabb valaki, annál jobban látszik rajta a kor, annál hangsúlyosabbak ráncai.

Túl sokat mutatnak meg magukból

Egy nő eléri 40-es éveiben elhatalmasodik rajta a tetszeni vágyás. Fiatalságának utolsó maradványaival próbál “hódítani”.
Ezért előfordulhat az, hogy mély dekoltázsokat, magasan felsliccel szoknyákat hordanak a korosodó nők.

Hogyan működik a rendelői gyógytorna és hol lehet igénybe venni?

Abban az esetben, ha a beteg járóképes, választhatja a rendelői gyógytornát és a házi gyógytornát is.

Szaketerápiás és / vagy eszköz igény esetén (pl. SchrothMcKenzieDorn terápia stb.) szakemberek, eszközök rendelőnkben állnak rendelkezésre. Járóképes beteg esetén sport- és baleseti rehabilitációs gyógytorna rendelőnkben is előrhető, nem csak házi ellátásban. Rendelői gyógytorna esetén a kezelést mozgásszervi állapotfelmérés előzi meg, ami a gyógytornával együtt (is) megvalósítható.

Otthoni keretek között hatékony a műtét előtti, utáni és egyéb célú rehabilitációs, állapotfenntartó, erősítő, tartásjavító torna.

Helyszín: Arthuman Központ, 1122 Budapest, Alkotás út 15.

Időpont foglaláshttps://arthuman.vibrohome.hu/
Tel: 06-30-190-7315

Árak és finanszírozás

Házi gyógytorna árakat erre a linkre kattintva tudja megtekinteni, a rendelői gyógytorna árakat pedig itt találja. SZÉP kártyával szabadidős keretösszegből fizethető a szolgáltatás, illetve önkéntes egészségpénztárnál is elszámolható szolgáltatásunk számlája.

Jelentkezés gyógytornára

Tel: 06-30-190-7315
Email: arthuman@arthuman.hu 
Időpont foglaláshttps://arthuman.vibrohome.hu/

Blogolás egészség, betegség, megelőzés és életmód témában.

This Post Has 0 Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Back To Top