Skip to content
Medicalinfo - Egészség, életmód cikkek
Kézmosás

Mit tegyünk, hogy a rengeteg kézmosás ne tegye tönkre a kezünket?

kézmosásA kézmosás alapvető higiéniás szükséglet, a vírus miatt azonban többet hallunk róla, mint bármikor is. Mindannyian igyekszünk minimlizálni a személyes kontaktusokat, ám bizonyos esetekben elkerülhetetlen, hogy elhagyjuk otthonunkat.

Ezesetben alapvető az ajánlott távolság (kb. 2 méter) megtartása, ám a legfontosabb kezünk tisztán tartása. A kézfertőtlenítők is hatásosak ebből a szempontból, ám az alaposás kézmosás mellett próbáljuk alkalmazni, nem pedig helyette.

lapockatáji fájdalom

Egyéni Gyógytorna vizsgálattal

Előzze meg és kezeltesse a mozgásszervi panaszait szakemberekkel. Hatékony, modern szakterápiás kezelések!

A kézmosás mindenképp legyen alapos és legalább 20 másodpercig tartson!

A folyamatos kézfertőtlenítés, kézmosás alapvető fontosságú a járvány megfékezése miatt, azonban ennek hatását nagyon hamar elkezdjük érezni bőrünkön!

Hogyan hathat a gyakori kézmosás kezünkre?

A szappan megbontja a sejtmembránt, ezáltal erőteljesen szárítja bőrünket.

A bőrszárazság kellemetlen érzés, gyakran a bőr húzódásával is társul. Hámlást, viszketést, bőrpírt is okozhat, de a bőrünk integritását is megbontja. Emiatt csökken a bőr védekező képessége, sokkal sérülékenyebbé válik. A kiszáradás következtében ki is repedhet kezünk. A repedéseken keresztül bejuthatnak különféle allergiát okozó anyagok vagy fertőzést okozó anyagok.

Mit tehetünk kézszárazság ellen?

Akik különösen érzékeny bőrűek és szenvednek a kiszáradt, cserepes kezük miatt, azoknak olyan apróságokra is érdemes figyelniük, mint a szappanválasztás. Ajánlatosabb ugyanis kíméletesebb, természetes készítményeket választani.

A külső és belső hidratálás különösen fontos ezekben a hónapokban. Akkor is innunk kell, ha nem vagyunk szomjasak. Ezen túl elsősorban hidratáló krémek segíthetnek, amennyiben rendszeresen használjuk azokat. A krémet annak függvényében válasszuk ki, mennyire száraz a bőrünk. Nappal érdemes inkább vízbázisú krémet használni, éjszaka pedig inkább zsírosabbat. Miután intenzíven szükséges kézápolókat használni, érdemes megfontolni, mennyire részesítjük előnyben a természetes hatóanyagú készítményeket!

Ilyen készítményeket beszerezhetünk gyógyszertárban, drogériában és online webshopokban is.

 

Forever First
Aloe Propolis Creme
Aloe Moisturizing Lotion

Blogolás egészség, betegség, megelőzés és életmód témában.

This Post Has One Comment

  1. A fentebb látható termékeket kizárólag a Forever Living Products Magyarország forgalmazza.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Back To Top