Skip to content
Medicalinfo - Egészség, életmód cikkek
Testtartás

Tartásjavítás – testtartás javítása gyógytornával

Tartásjavítás mikor szükséges?

mozgásszervi problémák gyökere sok esetben megmutatkozik a testtartás elváltozásában is, így amennyiben korrigáljuk a testtartást és visszaállítjuk az optimális vagy ahhoz közelítő állapotba, csökkennek, ill. megszűnnek a tünetek!

Kisebb testtartás elváltozásokat megfigyelhetünk a fej, a váll, a medence stb. esetében, melyek helyzete eltérhet az optimálistól, a súlypont eltolódhat. Kezdetben még az izmok, a funkciók megfelelően működnek, azokban nem alakul ki elváltozás, legfeljebb csak esztétikai szempontból. Az így kialakult eltérésekhez később már funkciózavar is kapcsolódhat. Nem is gondoljuk, hogy a pl. nyakfájást, a váll problémákat, hátfájást a helytelen testtartás okozza!

lapockatáji fájdalom

Egyéni Gyógytorna vizsgálattal

Előzze meg és kezeltesse a mozgásszervi panaszait szakemberekkel. Hatékony, modern szakterápiás kezelések!

tartásjavítás megoldás lehet tehát azok számára, akik olyan mozgásszervi panaszokkal rendelkeznek, amik számukra kellemetlen fájdalommal járnak, ugyanakkor diagnosztizált ok (pl. porckorongsérv) nem áll a háttérben.

A testtartásnak lehetnek ugyanakkor szemmellátható eltérései is, amikor magunkon, esetleg szülőként gyermekünknél is érzékeljük a rossz testtartást, pl. a hanyagtartást. Ezek az esetek egyértelműen tartásjavítást igényelnek és ezzel javíthatók is az elváltozások.

Hogyan történik a tartásjavítás?

 1. Testtartásvizsgálat során megvizsgáljuk a pácienest, aminek során azt mérjük fel, hogy a testtartás milyen mértékben tér el az optimálistól és ennek megváltoztatásával meggyógyítható e az eredeti probléma. Az elváltozásokat szemléltetjük, majd kezelési programra teszünk javaslatot. Az állapotfelmérés az elváltozások láthatóvá tétele érdekében fehérneműben történik és időtartama 30 perc.
 2. Ezt követően kezdetét veszik a kezelések, aminek javasolt száma problémától függően 4-8 alkalom. Pácienseinknek terápiás tartáskorrekciós gyakorlatokat tanítunk be. A gyógyuláshoz szükséges a gyakorlatok otthoni, rendszeres ismétlése a megadott instrukciók alapján.

Milyen elváltozások esetén javasolt a tartásjavítás, a tartásjavító gyógytorna?

tartásjavítás

 • Hátfájás
 • Derékfájás
 • Nyakfájás
 • Vállfájás
 • Térdfájás
 • Csípő problémák
 • Ízületi panaszok
 • Életmódból eredő elváltozások
 • Csontritkulás

Hogyan működik a rendelői gyógytorna és hol lehet igénybe venni?

Abban az esetben, ha a beteg járóképes, választhatja a rendelői gyógytornát és a házi gyógytornát is. Otthoni keretek között hatékony a műtét előtti, utáni és egyéb célú rehabilitációs, állapotfenntartó, erősítő, tartásjavító torna.

Szaketerápiás és / vagy eszköz igény esetén (pl. Schroth, McKenzie, Dorn terápia stb.) szakemberek, eszközök rendelőnkben állnak rendelkezésre.

Helyszín: Arthuman Központ, 1122 Budapest, Alkotás út 15., illetve online egyéni gyógytornára is van lehetőség.

Időpont foglaláshttps://arthuman.vibrohome.hu/
Tel: 06-30-190-7315

Árak és finanszírozás: INGYENES vizsgálat

Testtartásvizsgálat: INGYENES (visszavonásig).

Időpont foglalás az ingyenes testtartásvizsgálatra: https://arthuman.vibrohome.hu/ingyenes-testtartasvizsgalat-es-konzultacio-jelentkezes/

Házi gyógytorna árakat erre a linkre kattintva tudja megtekinteni, a rendelői gyógytorna árakat pedig itt találja. SZÉP kártyával szabadidős keretösszegből fizethető a szolgáltatás, illetve önkéntes egészségpénztárnál is elszámolható szolgáltatásunk számlája.

Jelentkezés vizsgálatra /gyógytornára

Tel: 06-30-190-7315
Email: arthuman@arthuman.hu 

Időpont foglalás az ingyenes testtartásvizsgálatra: https://arthuman.vibrohome.hu/ingyenes-testtartasvizsgalat-es-konzultacio-jelentkezes/

This Post Has 0 Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Back To Top