skip to Main Content
Medicalinfo - Egészség, életmód cikkek

4 hatékony módszer hátfájás ellen

Akinek volt már komolyabb hátfájása, nyilván jó néhány ellenszerrel, „csodaszerrel” próbálkozott. A hátfájás nagyon gyakori panasz, leggyakrabban valamilyen rossz mozdulat vagy megerőltetés hatására, illetve az egész napos ülőmunka következményeként alakul ki. Rendkívül gyakori, az emberek 60-70 százalékát érinti élete során.

4 hatékony módszer hátfájás ellen

1. Gyógyhatású készítmények, krémek, izomlazítók

Enyhébb panaszok esetén otton is sokat tehetünk a panaszok mérséklése érdekében. Használhatunk természetes készítményeket, krémeket, izomlazítókat. Erősebb fájdalom esetén fájdalomcsillapító készítmény segíthet, ám ne feledjük, hogy az a kiváltó okot nem szünteti meg.

2. D-vitamin bevitel

Nemrégiben a D-vitaminról derült ki, hogy pozitívan befolyásolhatja a krónikus fájdalmakat.
A szakemberek ajánlása szerint a magyar lakosságnak novembertől márciusig naponta 1500-2000 Nemzetközi Egység D-vitamint lenne ajánlott fogyasztania. Akik szteroidos készítményeket, koleszterinszintet csökkentő és idegrendszerre ható gyógyszereket szednek, érdemes tudniuk, hogy ezek is befolyásolhatják a szervezet D-vitamin anyagcsereforgalmát. Az egyéni értékekről legkönnyebben vérvétel útján lehet megbizonyosodni.

3. Mozgás, gyógytorna, gerinctorna

Figyeljünk életmódunkra! Ha jellemző rá az egyoldalú mozgás (pl. sok ülés, állás, hajolgatás stb.), akkor mindenképp mozogjunk hetente legalább kétszer-háromszor, hogy megakadályozzuk a hátfájás kialakulását. Olyan mozgást válasszunk, ami közel áll hozzánk, hogy ne kötelező tevékenységként fogjuk fel, hanem örömünket is leljük benne. Pl. úszhatunk, sétálhatunk, túrázhatunk, de végezhetünk megelőzési céllal gyógytornát, gerinctornát is.

4. Orvosi megoldások

Vannak olyan orvosi módszerek, amely hatékonyan csökkentik a fájdalmat, kezelik az okokat.  A lökéshullám terápia például oldja a mozgásszervi fájdalmat okozó problémát, élénkíti a vérkeringést és az anyagcserét és nem csak a fájdalmat csökkenti, de a valódi okot is megszüntetheti a sérült szövetek fokozatos regenerálásával.

Érsek Ildikó

Blogolás egészség, betegség, megelőzés és életmód témában.

Ehhez a bejegyzéshez 1 hozzászólás érkezett

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top
Ingyenes Konzultáció
Csökkentse panaszait természetes készítményekkel!