Skip to content
Medicalinfo - Egészség, életmód cikkek
Okostelefon

Az okostelefon használatának meglepő hatása

okostelefonÖn szokta használni a telefonját bevásárlás közben? Nagyon sokan ezt teszik, s a bevásárló kocsit tolva is a telefonjukat böngészik. Egy kutatás szerint azonban ennek lehetnek nem várt hatásai!

A Fairfield Egyetem szakemberei szerint egyre nagyon eséllyel használjuk telefonunkat bevásárlás közben üzenetváltásokra, zene böngészésre stb. Ezáltal figyelmünk megoszlik és olyan dolgokat is könnyebben megvásárolunk, amit eredetileg nem is terveztünk. Sőt, ilyenkor hajlamosabbak vagyuk egészségtelenebb, drágább vagy nagyobb kiszerelésű termékeket vásárolni, mint amire szükségünk lehet.

lapockatáji fájdalom

Egyéni Gyógytorna vizsgálattal

Előzze meg és kezeltesse a mozgásszervi panaszait szakemberekkel. Hatékony, modern szakterápiás kezelések!

Miért befolyásolja a telefonhasználat a vásárlási döntésünket?

A tanulmány szerint azért, mert a vásárlás közbeni döntéshozás és a telefonhasználat ugyanazt az agyi területet veszi igénybe. Éppen ezért nem tudjuk túl hatékonyan elvégezni a kettőt egyszerre.

Ezen túl persze a supermarketek stratégiája is hozzásegíthet minket a túlfogyasztáshoz. A boltokban gyakran ingyenes a WIFI használat, ami sokakat sarkall arra, hogy használja is a telefonját! A sokat telefonozók pedig gyakran vásárolnak meg nem tervezett dolgokat is a boltokban.

Forrás: menshealth.com

Blogolás egészség, betegség, megelőzés és életmód témában.

This Post Has 0 Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Back To Top