Skip to content
Medicalinfo - Egészség, életmód cikkek

Megfejtették az izmos test titkát!

Már heti 12 perc edzés is elég az egészséghez norvég kutatók szerintAz ausztrál Garvan Intézet munkatársai leírták, hogy kísérleti egerek esetén méhen belül gátolva a Grb10 nevű fehérje működését, a születendő egyed erősebb, izomzata pedig fejlettebb lesz, mint normál társainak.

A tanulmány arra mutat rá, hogy az izomtömeg nem feltétlenül függ az edzettségi állapottól. A szakértők egyelőre nem javasolják senkinek, hogy mondja fel konditerem-bérletét. Inkább a felfedezés orvosi jelentősége tolják előtérbe, melynek segítségével megmagyarázhatóak lennének az izomrendszert érintő degenerációs betegségek, izomgyulladások, vagy a 2-es típusú cukorbetegség is.

lapockatáji fájdalom

Egyéni Gyógytorna vizsgálattal

Előzze meg és kezeltesse a mozgásszervi panaszait szakemberekkel. Hatékony, modern szakterápiás kezelések!

Deltás izmok mozgás nélkül

A vizsgálat bebizonyította, hogy a Grb10 úgy befolyásolja jelentősen az izmok fejlődését, hogy eközben nincs fizikai aktivitást, vagy étrendet érintő változás, ráadásul az egészségi állapotba nem is történik egyéb beavatkozás. Lowenna J. Holt és munkatársai a kísérleti egerek két csoportját hasonlították össze: az egyikben működött a Grb10 génje, míg a másikban blokkolták azt. A kutatók megvizsgálták az izmok állapotát felnőtt és újszülött egyedekben egyaránt, és megállapították, hogy a Grb10 alapvetően befolyásolja a méhen belüli egyedfejlődés folyamatát. (Forrás: Medipress)

Blogolás egészség, betegség, megelőzés és életmód témában.

This Post Has 0 Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Back To Top