Skip to content
Medicalinfo - Egészség, életmód cikkek
Boldogság

Mi a középkorúak boldogságának titka?

A boldogság minden ember számára fontos, középkorban viszont fokozottan előtérbe kerül. A középkorú emberek boldogsága mindkét nem esetében úgy tűnik, hogy a baráti kör méretétől függ – derült ki egy új kutatásból.

A rokoni kapcsolatok hálózata is fontos – inkább a férfiak szempontjából -, de kisebb mértékben, mint a baráti kapcsolatoké. A kutatás több mint hatezerötszáz, 1958-ban született brittől gyűjtött információ alapján készült, akik mind részt vettek a National Child Development Study (NCDS) felmérésében. A kutatók az önkéntesekkel 42, 45,és 50 évesen is kitöltettek egy kérdőívet, amellyel pszichológiai jóllétüket mérték fel, valamint feltérképezték a családi-, partneri- és baráti kapcsolati rendszereiket. Emellett azt is megkérdezték mindenkitől, hogy meddig tanultak, továbbá kitértek munkahelyi státuszukra is.

lapockatáji fájdalom

Egyéni Gyógytorna vizsgálattal

Előzze meg és kezeltesse a mozgásszervi panaszait szakemberekkel. Hatékony, modern szakterápiás kezelések!

A nőknek jobban hiányoznak a barátok

Az eredményekből kiderült, hogy a pszichológiai jóllét különösen azoknál volt alacsony, akiknek sem barátaik, sem családjuk nem volt. A férfiak körében rokonok hiányában (összehasonlítva azokkal, akiknek legalább 10 szociális kapcsolata volt) a jóllétet mérő szám átlagosan 2,3-al alacsonyabb volt, valamint 2,8-al, ha a baráti körük hiányzott. A nők esetében a barátok hiánya még nagyobb hatást gyakorolt az életükre, átlagosan 4 ponttal kevesebbre értékelték jóllétüket. A rokonok hiányának azonban nem volt érzelmi hatása. A tanulmány a Journal of Epidemiology and Community Health oldalain jelent meg. (Forrás: Medipress)

Blogolás egészség, betegség, megelőzés és életmód témában.

This Post Has One Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Back To Top