Skip to content
Medicalinfo - Egészség, életmód cikkek

Mi a titka a hatékony zsírégetésnek?

A zsírszövet zsírsejtekből áll, s feladatai közé tartozik:

  •  szervezetünk illetve bizonyos szerveink védelme a mechanikai hatásokkal, sérülésekkel szemben, 
  • a hőmérsékletszabályozó szerep, azaz pl. a hideg ellen védelmet nyújt, 
  • az idegrendszer, hormonműködés szabályozása, valamint 
  •  az energiaraktározás. 

zsírégetésA zsírégetés azért nem egyszerű, mert testünk a működéséhez szükséges energiafelhasználáshoz tartalékot képez. Jelentős súlyvesztés, intenzív fogyókúra esetén szervezetünk veszélyt érezve azonnal raktározni kezd, s nem a zsírtartalékunkat, hanem elsősorban az izomszövetet kezdi el lebontani, ez utóbbiból nyerve energiát. Ezáltal testünk leginkább vizet és izmot, s nem zsírt veszít.  

lapockatáji fájdalom

Egyéni Gyógytorna vizsgálattal

Előzze meg és kezeltesse a mozgásszervi panaszait szakemberekkel. Hatékony, modern szakterápiás kezelések!

A zsírégetés célja, hogy elsősorban a testzsírt használjuk fel energiaforrásként, annak szintjét csökkentsük. 

A megvalósítás folyamatának két alappillére a megfelelően összeállított étrend és a rendszeres, heti legalább háromszor végzett testmozgás. 

Megfelelően összeállított étrend  

A megfelelő mennyiségű és minőségű fehérjefogyasztás elengedhetetlen, azaz sok hal, csirkehús, tejtermék: pl. alacsony zsírtartalmú tej, joghurt, zsírszegény túró. Étkezésünk legyen rostban, vitaminban gazdag, azaz sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasszunk.  

Emellett a megfelelő folyadékbevitelről se feledkezzünk meg lehetőség szerint víz és ízesítetlen gyümölcstea formájában.   

Rendszeres testmozgás 

Izomtömegünk fejlesztése és megtartása nagy szerepet játszik a zsírégetésben és később az esetleges visszahízás megelőzésében.  Ezért a kardió mellett az izmokat erőteljesen megdolgoztató erősítő edzések fontosak az izmok védelme érdekében. A regenerációs időszakban az igénybevett izmokat a szervezet jelentős kalóriamennyiség, a zsírsejtek  felhasználásával növeli és regenerálja, ezáltal hozzájárul a zsírégetéshez.   

Az alábbi erősítő edzésfajták nagyon hatékonyak a zsírégetésben: 

  • Saját testsúlyos edzés, pl. TRX. Sokféle gyakorlat végezhető ezzel a kis helyigényű eszközzel edzőteremben vagy akár otthon is. Minden izomcsoport megdolgoztatására alkalmas, az egyes izomcsoportok erősítése mellett testtartásunkat is javítja, a gerinc izomzatát erősíti.  
  • Súlyzós edzések, melyek során az edzettségi állapotodnak megfelelő súlyokkal végzett gyakorlatsor összeállításában egy személyi edző örömmel segítségedre lesz. 
  • Konditermi erősítő gépeken végzett erősítő gyakorlatok 
  • Intervallum edzések ( pl. futás és séta/pihenés kombinációja, mely edzés során a futás és a séta időtartama szigorúan meghatározott) 

Blogolás egészség, betegség, megelőzés és életmód témában.

This Post Has 0 Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Back To Top