Skip to content
Medicalinfo - Egészség, életmód cikkek
Saját Súlyos Edzés

Miért érdemes edzőterembe járni? 3 hatékony edzőtermi alakformáló módszer

saját súlyos edzésA testmozgás célja – egészségünk megőrzése, a jó közérzet, állóképességünk javítása és egyéb okok mellett – az arányos, formás alak elérése, megtartása is. Számos irányelv és módszer létezik, melyek mindezek megvalósítását célozzák. 

A sportot, mozgást kedvelők számára az edzésfajták széles választéka áll rendelkezésre. Választás előtt vegyük figyelembe egyéni igényeinket, testalkatunkat, a kitűzött céljainkat. Bizonyos esetekben (pl. betegség, jelentős túlsúly) a testmozgás elkezdése előtt indokolt lehet szakemberrel történő konzultáció is. 

lapockatáji fájdalom

Egyéni Gyógytorna vizsgálattal

Előzze meg és kezeltesse a mozgásszervi panaszait szakemberekkel. Hatékony, modern szakterápiás kezelések!

Vannak, akik a szabadban végezhető sportokat választják, mások az edzőtermi lehetőségeket részesítik előnyben.  

Ha inkább az utóbbi csoportba tartozol, és szívesen jársz edzőterembe, ajánlunk 3 olyan edzésformát, melyek rendszeres végzése hatékonyan járul hozzá alakod formálásához. 

  • Személyi edzés  

A személyi edzés során az edző a céljaidnak, erőnlétednek megfelelő edzéstervet állít össze, maximális figyelmet kapsz, csak veled foglalkozik, motivál, bemutatja a gyakorlatokat, ellenőrzi, hogy megfelelően végzed-e a feladatokat. Az előre felépített terv alapján haladtok, így a rendszeres edzés és kitartó munka eredménye lesz az egészséges, formás test. Az edzésterv általában tartalmaz kardió gyakorlatokat, valamint gépeken végzett és/vagy súlyzós erősítő feladatokat is.   

  • Saját testsúlyos edzés (pl. TRX) 

Ennek a mozgásformának a rendszeres végzésével szépen kidolgozott, arányos izmokat fejleszthetünk. Emellett az állóképességet és az egyensúlyérzéket is fejleszti. Az edzés megkezdése előtt javasolt szakemberrel való konzultáció. Az edző az állapotodnak, erőnlétednek megfelelő feladatokkal lát el, tanácsokat ad, ügyel a gyakorlatok végzése közben a helyes testtartásra, hogy a lehető leghatékonyabb legyen az edzés. 

  • Alakformáló óra 

Amennyiben nem az egyéni órák híve vagy, hanem nagyobb társaságra vágysz az edzőteremben, vegyél részt csoportos alakformáló órákon. A legtöbb konditerem kínálatában szerepel, könnyedén kiválaszthatod a neked fontos szempontok (pl. edző, hely, időpont) szerint a legmegfelelőbbet.   

Végezetül, azért is érdemes konditerembe járni, mert más mozgásformákhoz, edzéstípusokhoz is kedvet kaphatsz, kipróbálhatod őket. 

Jelentkezés személyi edzésre

Tel: 06-30-190-7315
Email: vibrohome@vibrohome.hu 

Blogolás egészség, betegség, megelőzés és életmód témában.

This Post Has 0 Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Back To Top