Skip to content
Medicalinfo - Egészség, életmód cikkek

Súlyzós edzéssel is megelőzhető a cukorbetegség!

Nemcsak a kardioedzések, hanem a súlyzós tréning is csökkenti a cukorbetegség kialakulásának kockázatát – állapították meg amerikai kutatók.

Az Archives of Internal Medicine című orvosi folyóiratban ismertetett tanulmányhoz több mint 32 ezer, egészségügyi szakemberként tevékenykedő férfi adatait használták fel, akik 1990 és 2008 között kétévente válaszoltak egy felmérés kérdéseire.

lapockatáji fájdalom

Egyéni Gyógytorna vizsgálattal

Előzze meg és kezeltesse a mozgásszervi panaszait szakemberekkel. Hatékony, modern szakterápiás kezelések!

„Mindannyian tudjuk, hogy az aerob (oxigénigényes) mozgás jótékony hatással van a diabéteszre, ezt már több tanulmány vizsgálta, a súlyzós testedzést azonban eddig nem” – magyarázta Frank Hu kutatásvezető, a Harvard Egyetem közegészségügyi karának munkatársa. Mint hozzátette, tanulmányuk eredménye arra utal, hogy a súlyzós tréning ugyanolyan fontos lehet a cukorbetegség megelőzése szempontjából, mint az aerob edzések.

A követés közel két évtizede alatt évente átlagosan a férfiak 4 ezrelékénél alakult ki cukorbetegség. Azoknál, akik kardio- (vagy aerob) edzéseken vettek részt – például gyalogoltak, futottak vagy teniszeztek hetente legalább 150 percet – fele akkora valószínűséggel fejlődött ki a betegség, mint azoknál, akik ezt nem tették.

Azoknál a férfiaknál, akik súlyzókkal tréningeztek hetente legalább 150 percben, harmadával csökkent a diabétesz kialakulásának kockázata azokhoz képest, akik soha nem súlyzóztak, függetlenül attól, hogy egyébként kardioedzésen részt vettek-e

Miközben a súlyzós tréning növeli az izmok tömegét és csökkentheti a hasi elhízást, általában nem csökkenti a testtömegindexet – tette hozzá Hu, aki úgy véli, hogy bármely testmozgás csökkenti a cukorbetegség kockázatát, ám a legjobb eredményt a súlyzós és az aerob edzések kombinációjával érhetik el. (Forrás: MTI)

Hogyan működik a rendelői gyógytorna és hol lehet igénybe venni?

Abban az esetben, ha a beteg járóképes, választhatja a rendelői gyógytornát és a házi gyógytornát is.

Szaketerápiás és / vagy eszköz igény esetén (pl. SchrothMcKenzieDorn terápia stb.) szakemberek, eszközök rendelőnkben állnak rendelkezésre. Járóképes beteg esetén sport- és baleseti rehabilitációs gyógytorna rendelőnkben is előrhető, nem csak házi ellátásban. Rendelői gyógytorna esetén a kezelést mozgásszervi állapotfelmérés előzi meg, ami a gyógytornával együtt (is) megvalósítható.

Otthoni keretek között hatékony a műtét előtti, utáni és egyéb célú rehabilitációs, állapotfenntartó, erősítő, tartásjavító torna.

Helyszín: Arthuman Központ, 1122 Budapest, Alkotás út 15.

Időpont foglaláshttps://arthuman.vibrohome.hu/
Tel: 06-30-190-7315

Árak és finanszírozás

Házi gyógytorna árakat erre a linkre kattintva tudja megtekinteni, a rendelői gyógytorna árakat pedig itt találja. SZÉP kártyával szabadidős keretösszegből fizethető a szolgáltatás, illetve önkéntes egészségpénztárnál is elszámolható szolgáltatásunk számlája.

Jelentkezés gyógytornára

Tel: 06-30-190-7315
Email: arthuman@arthuman.hu 
Időpont foglaláshttps://arthuman.vibrohome.hu/

Otthoni megoldások – gerinctorna ajánló

Egyéni gyógytorna anélkül, hogy rendelőnkbe kellene jönnie: https://www.gerincgyogyitas.hu/online-gyogytorna-vizsgalat-kezeles/

Gerinctorna videók, DVD-k, gyakorlatok: https://www.arthuman.hu/uzlet/ 

Testtartásjavító gerinctorna: https://www.arthuman.hu/termek/kezdo-testtartasjavito-gerinctorna-csomag-6-reszes/

Blogolás egészség, betegség, megelőzés és életmód témában.

This Post Has 0 Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Back To Top