Skip to content
Medicalinfo - Egészség, életmód cikkek

Valóban gátolja az áfonya a fertőzéseket?

Az áfonyalé és az áfonyatartalmú étrendkiegészítők egy új kutatás szerint valóban segítenek a húgyúti fertőzések megelőzésében.

Minden második nő szenved életében legalább egyszer húgyúti fertőzésben, 30 százalékuk pedig visszatérő húgyúti fertőzéseknek vannak kitéve. Tajvani szakértők 13 olyan korábbi kutatást elemeztek, amelyek az áfonyatartalmú termékeket vetették össze inaktív placebóval összesen 1616 észak-amerikai és európai személy részvételével. A kísérletek többsége hat hónapig tartott.

lapockatáji fájdalom

Egyéni Gyógytorna vizsgálattal

Előzze meg és kezeltesse a mozgásszervi panaszait szakemberekkel. Hatékony, modern szakterápiás kezelések!


Az áfonyalé a legjobb

A kutatók eredményeik összegzéseként arról számoltak be, hogy a népi orvoslásban is jól ismert gyógyír valóban védelmet nyújt a húgyúti fertőzésekkel szemben, különösen visszatérő fertőzéseket tapasztaló nőkben, gyermekekben, és azokban, akik kiegészítők helyett áfonyalevet fogyasztanak. Az elemzés azt is kimutatta, hogy akik az áfonyatartalmú termékeket naponta kétszer szedték, nagyobb mértékű védettséget élveztek, mint azok, akik ennél ritkábban fogyasztották.

A kutatást vezető Dr. Chien-Chang Lee, a tajvani Nemzeti Egyetem munkatársa hozzátette, egyelőre nem tudják pontosan, hogyan gátolja az áfonya a húgyúti fertőzéseket, de valószínűleg a baktériumok a sejtekhez kötődését akadályozhatja, és ezáltal előzheti meg a fertőzést. Az áfonyalé az eredmények szerint hatékonyabb, mint a kapszulák és a tabletták, ami a gyümölcslé többi összetevőjének köszönhető szinergikus hatásával magyarázható, ami a tablettákból hiányzik.

A legfontosabb a megelőzés

Dr. Elizabeth Kavaler, a New York-i Lenox Hill kórház urológusa azonban óvatosabban fogalmaz. A szakértő szerint érdemes lehet megpróbálkozni az áfonyával a húgyúti fertőzések megelőzésében, ha azonban már kialakult ilyen fertőzés, azt antibiotikummal kell kezelni. Kavaler szerint a húgyúti fertőzéseket az immunrendszer megerősítésével lehet a legjobban megelőzni, ehhez pedig egészségesen kell étkezni, rendszeres testmozgást kell végezni, és gondoskodni kell az elegendő alvásról. A tanulmány az Archives of Internal Medicine júliusi számában jelent meg. (Forrás: Medipress)

Fizikoterápiás kezeléseink

Lágylézer kezelés (Soft lézer)

Ultrahangterápia

Elektroterápia, TENS 

Hogyan működik a rendelői gyógytorna és hol lehet igénybe venni?

Abban az esetben, ha a beteg járóképes, választhatja a rendelői gyógytornát és a házi gyógytornát is.

Szaketerápiás és / vagy eszköz igény esetén (pl. SchrothMcKenzieDorn terápia stb.) szakemberek, eszközök rendelőnkben állnak rendelkezésre. Járóképes beteg esetén sport- és baleseti rehabilitációs gyógytorna rendelőnkben is előrhető, nem csak házi ellátásban. Rendelői gyógytorna esetén a kezelést mozgásszervi állapotfelmérés előzi meg, ami a gyógytornával együtt (is) megvalósítható.

Otthoni keretek között hatékony a műtét előtti, utáni és egyéb célú rehabilitációs, állapotfenntartó, erősítő, tartásjavító torna.

Helyszín: Arthuman Központ, 1122 Budapest, Alkotás út 15.

Időpont foglaláshttps://arthuman.vibrohome.hu/
Tel: 06-30-190-7315

Árak és finanszírozás

Házi gyógytorna árakat erre a linkre kattintva tudja megtekinteni, a rendelői gyógytorna árakat pedig itt találja. SZÉP kártyával szabadidős keretösszegből fizethető a szolgáltatás, illetve önkéntes egészségpénztárnál is elszámolható szolgáltatásunk számlája.

Jelentkezés gyógytornára

Tel: 06-30-190-7315
Email: arthuman@arthuman.hu 
Időpont foglaláshttps://arthuman.vibrohome.hu/

Otthoni megoldások – gerinctorna ajánló

Egyéni gyógytorna anélkül, hogy rendelőnkbe kellene jönnie: https://www.gerincgyogyitas.hu/online-gyogytorna-vizsgalat-kezeles/

Gerinctorna videók, DVD-k, gyakorlatok: https://onlinegyogytorna.com/termekkategoria/otthoni-gerinctorna/

Étrendkiegészítők: https://onlinegyogytorna.com/termekkategoria/etrendkiegeszito

Blogolás egészség, betegség, megelőzés és életmód témában.

This Post Has 0 Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Back To Top